Geplaatst op 19 dec. 2023

Az West behaalt smiley accreditatie

Az West mocht begin december voor de eerste keer het Smiley-label ontvangen van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Het kwaliteitslabel geeft aan dat onze maaltijden van hoge kwaliteit zijn en veilig bereid worden.
Smiley accreditatie 5

Met het Smiley-label erkent het FAVV ziekenhuiskeukens die inzetten op kwalitatief hoge en voedselveilige maaltijden. Het label is drie jaar geldig.

Op 21 november werden onze keuken, cafetaria, afdelingskeukens en melkkeuken doorgelicht. Om het kwaliteitslabel te behalen, moet de grootkeuken aan een aantal strenge criteria voldoen. "Deze inspectie is een extra controle bovenop de de controles van het FAVV. Dit is niet verplicht, maar ik vond het belangrijk om hier als ziekenhuiskeuken in het belang van de patiënt werk van te maken", zegt diensthoofd keuken Hannes Laleman.

"We waren dan ook enorm blij om te horen dat we met glans geslaagd waren. Ik ben oprecht trots op mijn team dat dag in dag uit het beste van zichzelf geeft om lekkere en kwalitatieve maaltijden te kunnen voorschotelen aan patiënten en medewerkers. Samen met Ines (dienst kwaliteit) hebben we alles op alles gezet om dit label te behalen. Het is belangrijk dat we allen op dezelfde lijn zitten, anders lukt het niet."

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!