Algemeen Medisch nieuws Geplaatst op 28 aug. 2023

Az West’s kinderartsenkorps terug voltallig en versterkt met internationale expertise.

Veurne, 28 augustus 2023 - In een succesvolle wending heeft az West Veurne het tekort aan kinderartsen overwonnen. Door een intensieve zoektocht, zowel in binnenland als buitenland, zijn er op korte termijn twee nieuwe pediaters gevonden. Dr. Maha Dib en Dr. Isabelle Dewandel voegen zich bij het enthousiaste team van het ziekenhuis, waardoor de afdeling pediatrie en kraamafdeling in volle kracht kunnen blijven functioneren.
Pediaterteam v l n r Dr Dib diensthoofd Dr Moring Dr Dewandel

Twee nieuwe artsen

De zoektocht naar uitmuntendheid in pediatrie bracht az West naar zowel nationale als internationale markten. Dit heeft geresulteerd in de welkome toevoeging van twee nieuwe pediaters aan het team: Dr. Maha Dib en Dr. Isabelle Dewandel. Opmerkelijk is dat beide artsen een glansrijke carrière in het buitenland achter de rug hebben en nu hun vaardigheden en passie inzetten voor de gezondheid van jonge patiënten in België.

Dr. Maha Dib voltooide haar geneeskundeopleiding aan de Franse Universiteit van Beiroet en behaalde haar specialisatie in pediatrie en neonatale intensieve zorg aan de Universiteit van Parijs. Na een carrière in Frankrijk en de medeoprichting van de neonatologieafdeling in een privéziekenhuis in Libanon, besloot Dr. Dib te reageren op een uitnodiging van az West via een headhunter op LinkedIn. Haar vloeiende beheersing van het Frans, Engels en Arabisch maakt haar bijzonder geschikt om ook anderstalige patiënten te helpen. Ze is momenteel ook bezig met een intensieve cursus Nederlands om in de toekomst consultaties met Nederlandstalige patiënten te kunnen voeren.

Dr. Isabelle Dewandel maakt eveneens haar intrede in az West. Ze studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven en specialiseerde zich in kindergeneeskunde, met stages in Chili, Peru en Zuid-Afrika. Na haar opleiding werkte ze als klinisch onderzoeker aan de Universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrika, waar ze studies leidde over kinderziekten. Haar wens voor een stabiele toekomst voor haar gezin bracht haar terug naar België, waar ze koos voor az West vanwege de balans tussen werk en privé en de kans om te specialiseren.

Dienst pediatrie anno 2023

Met de toetreding van Dr. Dib en Dr. Dewandel bestaat het huidige team van de pediatrische afdeling uit Dr. Moring, Dr. Renders, Dr. Schoubben, Dr. Dib en Dr. Dewandel. Samen zorgen zij voor de zorg van baby's en kinderen van 0 tot en met 15 jaar, zowel op consultatie als op de verschillende afdelingen, zoals de hospitalisatieafdeling pediatrie, spoedopname, verloskwartier, materniteit en de prematurenafdeling. Een efficiënt beurtrolsysteem tijdens de wacht garandeert een ononderbroken zorgverlening op alle afdelingen.

De zoektocht gaat verder

Hoewel het team nu groter is dan voorheen, blijft az West actief zoeken naar kinderartsen. Regionale ziekenhuizen ondervinden al jaren moeilijkheden bij het aantrekken van nieuwe pediaters en artsen in het algemeen. Dit heeft geleid tot een groeiende trend van ziekenhuizen die internationaal op zoek gaan naar medische expertise.

Dit heeft zich nu bewezen met de succesvolle integratie van Dr. Dib en Dr. Dewandel in het team van az West. Beide artsen brengen niet alleen hun schat aan internationale ervaring met zich mee, maar hebben ook al snel lof en waardering geoogst van zowel patiënten als collega's. De afdeling pediatrie en de kraamafdeling staat de komende jaren alvast in voor hoogwaardige en toegewijde zorg aan de jongste patiënten en hun families.

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!