Algemeen Geplaatst op 15 mrt. 2024

Breng je identiteitskaart mee naar het ziekenhuis

Vanaf 1 januari 2025 is een eID-lezing verplicht bij elk ziekenhuisbezoek. Neem daarom altijd je elektronische identiteitskaart mee en laat het inlezen om onverwachte kosten te vermijden.
Identiteitskaart kiosk

Waarom is dit zo belangrijk?

Als je je eID niet laat inlezen, kunnen we je kosten niet meer rechtstreeks aan je mutualiteit doorgeven. Dat betekent dat je vanaf 1 januari 2025 alle kosten zelf moet betalen als je jouw identiteitskaart niet bij je hebt.

Bij elk bezoek aan az West is het van belang dat je bij aankomst je inschrijft voorafgaand aan je consultatie of opname. Je kunt je eID laten inlezen aan de kiosken of bij onze vriendelijke medewerkers van de dienst Onthaal & Opname. Vergeet ook de KidsID of ISI+ kaart van je kinderen niet in te scannen indien het een consultatie of opname voor je kind betreft!

Indien het een ziekenhuiscontact betreft via onze spoed, zal je identiteitskaart ingelezen worden via het secretariaat van de opnamedienst op spoed.

Wat als je je identiteitskaart niet bij hebt?

We vragen dan ook om binnen de week bij de kiosk (kies de optie ‘eID lezing’) of opnamedienst langs te gaan om het in orde te brengen voor jouw administratief dossier.

Indien langskomen niet mogelijk is, vragen we om een kopie (voor- en achterzijde) te bezorgen via opname@azwest.be

Openingsuren opnamedienst: 7u-17u30 (weekdagen)

E ID scherm kiosk

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!