Algemeen Geplaatst op 26 apr. 2024

Project Werkschakel van start

Op 26 april gaat het project ‘Werkschakel’ van start binnen az West. Het project kadert in de oproep van Vlaams minister van Werk Jo Brouns om vindplaatsgericht en outreachend te werken. Hiervoor maakt de overheid financiële middelen vrij om personen die arbeidsongeschikt zijn op weg te helpen naar passend werk met een inschrijving bij de VDAB als eerste cruciale stap.
Werkschakel 3

Concreet zullen hiervoor 2 personen in az West aanwezig zijn. Bo Sturtewagen is het aanspreekpunt als coach zorg en Melanie Beauprez van het bedrijf GTB is onze werkcoach. Samen zijn ze twee halve dagen per week aan de slag binnen project Werkschakel, meestal op woensdag- en vrijdagvoormiddag.

Bo en Melanie zullen patiënten screenen die voor dit project in aanmerking komen. Ze zullen de patiënten vooral info verschaffen en vragen beantwoorden over invloed op uitkeringen, welke trajecten er bestaan etc. Eenmaal de persoon zich aanmeldt bij de VDAB stopt de taak van Werkschakel. De drempel om naar de VDAB te gaan is vaak vrij hoog, waardoor patiënten wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. Bo en Melanie treden eerder op als vertrouwenspersoon en zijn geen controlerend orgaan!

Er wordt gestart met screenen op de afdeling PAAZ om in de toekomst verder te gaan met andere afdelingen.

Ben of ken jij iemand die kan geholpen worden via dit project? Contacteer ons!

Contactgegevens:

• werkschakel@azwest.be

• T. 4237

• route 23

2024 Werkschakel beeldscherm

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!