Algemeen Geplaatst op 28 jun. 2024

Wachtzaal pediatrie en kinderbox spoed in een nieuw jasje

In 2023 mochten we een mooie schenking ontvangen via de sponsorloop van basisschool De Droomvlieger in Veurne. Het doel was het ziekenhuis kindvriendelijker te maken.
Wachtzaal pediatrie 1

Nieuwe prikcadeautjes en uitbreiding spelkoffer pediatrie

Basisschool De Droomvlieger haalde in 2023 een totaalbedrag van €1635,3 op via hun sponsorloop. Ze beslisten dit budget aan az West te schenken om het ziekenhuis kindvriendelijker te maken. In samenwerking met de afdeling pediatrie en de Ouderraad van de school werd gekeken op welke manier het budget kon besteed worden.

Een deeltje van het budget werd gebruikt voor de aankoop van prikcadeautjes voor de kindjes op spoed, het operatiekwartier en de afdeling pediatrie. Daarnaast waren de gezelschapsspelletjes in de speelkamer op de afdeling pediatrie verouderd. Dankzij deze schenking werd de spelkoffer op pediatrie uitgebreid met een nieuw gamma aan speelgoed. Begin december 2023 werden deze prikcadeautjes en spelkoffer overhandigd aan de betreffende diensten.

Uitdelen prikcadeautjes 2

“Als onderwijsinstelling en ouderraad vinden we het heel belangrijk dat leerlingen zich belangeloos inzetten voor een goed doel, vooral voor kinderen die opgenomen zijn in het ziekenhuis. Ons motto is: iets door kinderen, voor kinderen. Daarom organiseerde de school een sponsorloop en verkocht de ouderraad lekkernijen om geld in te zamelen voor az West, waarbij ouders en grootouders ook meededen. Met de ingezamelde centjes kunnen we de wachtzaal van de afdeling pediatrie opfleuren en voorzien van prikcadeaus en een aangevulde spel- en knutselkoffer.” - directie en ouderraad De Droomvlieger

Wachtzaal poli pediatrie en kinderbox spoed in een nieuw jasje

Maar wat met het andere deel van het budget? Om de wachtzaal van de poli pediatrie en de kinderbox op Spoed in een nieuw jasje te kunnen stoppen, werden de handen in elkaar geslagen met Plopsa. In 2016 sponsorden zij al de nieuwe look van de verblijfsafdeling pediatrie in Plopsa-thema. Nu werden ook de wachtzaal en de kinderbox opgefrist met Studio-100 figuren. In het voorjaar zijn de werken van start gegaan om nu alle kindjes en hun ouders te kunnen verwelkomen in de gloednieuwe wachtzaal.

"Wij voelen ons zeer vereerd om een bijdrage te mogen leveren aan dit mooie project van az West. In het verleden hebben we al geïnvesteerd in de decoratie van de kinderafdeling van az West, dus de beslissing om opnieuw mee te werken aan dit project was snel genomen. Onze missie is om kinderen een magische dag te bezorgen, en het is fijn dat we dit ook buiten onze Plopsa-parken kunnen realiseren. Voor de kinderen is het veel aangenamer om te kunnen herstellen in een mooie en herkenbare omgeving." - Carl Lenaerts, CEO Plopsa

De muren werden omgetoverd met decors uit Plopsaland De Panne en in het midden van de wachtzaal staat een speeltafel met zitkubussen. Aan de muur komen begin juli de gepersonaliseerde wandspelen voor de allerkleinsten. Deze wandspelen konden aangekocht worden met het resterende ingezamelde bedrag van basisschool De Droomvlieger. De schilderwerken en voorbereiding (nieuwe plafondtegels,…) nam az West voor zijn rekening.

“We zijn heel tevreden met het mooie resultaat. De wachtzaal is een echte eye catcher geworden! Hier kunnen de kindjes nog even ontspannen voor ze naar de dokter moeten. Ook op spoed is de nieuwe pediatriebox een welgekomen afleiding voor de kindjes die sowieso al wat onder de indruk zijn van de gebeurtenissen. We zijn dan ook de school De Droomvlieger enorm dankbaar om aan ons te denken bij hun sponsorloop en uiteraard een grote dankuwel aan Plopsa voor de sponsoring!” - Koen De Ridder, verpleegkundig directeur

Pediatriebox spoed 2
Wachtzaal pediatrie 1
Pediatriebox spoed 1

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!