Aanstaande ouders

Een team gynaecologen, pediaters, anesthesisten, vroedvrouwen en kinesisten staat klaar om jouw arbeid en bevalling op maat te begeleiden.
Materniteit 9
Gynaecologie 1
Materniteit 3

Wij bieden een waaier van mogelijkheden aan om in een sfeer van huiselijkheid en geborgenheid te bevallen (incl. bevallings- en relaxatiebad). Ook onder water bevallen is mogelijk in az West.

Naast onze één- of tweepersoonskamers kan je ook kiezen voor een grote kamer waarin je over meer ruimte en een extra comfortabele badkamer beschikt.

Onze prille, kersverse moeders en hun baby’s worden hier graag met de nodige deskundigheid verzorgd en begeleid. Ook het keukenteam zorgt voor de nodige verwennerijen.

Dagelijks bezoekuren van 14.00u tot 19.00u (geen bezoek in de voormiddag).

Consultatie bij een vroedvrouw

Tijdens jouw zwangerschap kom je op twee consultaties bij een vroedvrouw. Deze consultaties zijn vooral bedoeld om de aanstaande ouders te informeren over de zwangerschap, ontspanningsmogelijkheden, de materniteit, de keuze tussen borst- of flesvoeding, de zorg na de geboorte...

De consultaties vinden plaats rond de 12-16e week en de 30-32e week van de zwangerschap en wordt volledig terugbetaald door het ziekenfonds.

Afspraak via T. 058 33 32 51

De prenatale consultaties gaan vanaf 03/01/2023 door op route 94. Vergeet niet om vooraf in te schrijven via de kiosk. Jouw partner is steeds welkom tijdens deze consultatie.


Vergoeding voor gemiste prenatale afspraken

Om ervoor te zorgen dat we de best mogelijke zorg kunnen blijven bieden aan al onze patiënten, vragen we je vriendelijk om geplande prenatale afspraken op tijd te annuleren als je ze niet kunt bijwonen. Indien je niet opdaagt voor een geplande afspraak, zijn we genoodzaakt een administratieve vergoeding van €20 in rekening te brengen om de kosten te dekken.

We begrijpen dat onverwachte situaties kunnen ontstaan, en we waarderen je medewerking bij het tijdig annuleren van afspraken. Jouw gezondheid en die van je baby zijn onze prioriteit, en we danken je voor je begrip.

Meer info op www.moederzorg.be.

Rondleiding Materniteit

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!