Dagziekenhuizen

Onze dagziekenhuizen bieden hoogwaardige zorg in verschillende specialisaties, zodat je de nodige behandelingen kunt ondergaan zonder een langdurige opname. Op deze pagina vind je informatie over onze chirurgische, oncologische en geriatrische dagziekenhuizen.
DSC0064 bewerkt

Chirurgisch dagziekenhuis

Als je een kleine ingreep onder lokale of algemene verdoving hebt ondergaan, word je opgenomen in het chirurgisch dagziekenhuis.

Het gaat om ingrepen uit verschillende domeinen: de algemene chirurgie, pneumologie, gastro-enterologie, orthopedie, vasculaire, gynaecologie, stomatologie, oftalmologie, urologie, plastische chirurgie en neus-, keel-, oor. Bv. coloscopie, gastroscopie, bronchoscopie,...

Op een aantal vaste momenten in de week is er een uitgebreid gamma aan pijnbehandelingen in de pijnkliniek.

Patiënten voor het dagziekenhuis mogen het ziekenhuis binnenkomen via de aparte ingang van het dagziekenhuis (ingang via Klinieklaan). Bij aankomst meld je jou aan via de kiosk in de wachtzaal van het dagziekenhuis (route 190).

Praktische info:

Route 190

058 33 32 49

Openingsuren:

maandag - vrijdag van 7u - 19u

Hoofdverpleegkundige

Dagziekenhuis geriatrie

Geriatrisch dagziekenhuis

Dit dagziekenhuis richt zich specifiek tot de oudere patiënt die voor meerdere onderzoeken, behandeling(en) en/ of revalidatie komt tijdens een dagopname.

De patiënt wordt de hele tijd begeleid door een verpleegkundige.

De verpleegkundige zorgt voor een goede organisatie van jouw verblijf en heeft ook aandacht naar specifieke problemen bij het ouder worden zoals verminderde zelfredzaamheid, afname van de eetlust, verminderde mobiliteit, geheugenproblemen, de organisatie van de thuissituatie en emotionele problemen.

De arts-geriater komt bij je langs en beluistert jouw specifieke problemen. De leden van ons multidisciplinair team komen afhankelijk van jouw noden ook bij je langs. Dit team bestaat uit de ergotherapeuten, psychologe, logopediste, diëtiste en sociaal assistente.

Alle gegevens worden tenslotte besproken met de patiënt en de familie en er wordt een voorstel gedaan voor een mogelijke behandeling.

's Avonds kan de patiënt dan terug naar zijn vertrouwde woonsituatie
.

Praktische info:

Route 36

058 33 40 10 (elke werkdag telefonisch te bereiken tussen 8:30 en 16:30 uur)

Openingsuren:

Het geriatrisch dagziekenhuis is momenteel geopend op dinsdag en woensdag, met een extra opening op maandagen om de vier weken.

Dagziekenhuis 2

Oncologisch dagziekenhuis

In het oncologisch dagziekenhuis worden hoofdzakelijk kankerpatiënten opgenomen voor hun behandeling met chemotherapie.

Praktische info:

Route 187

058 33 32 59

Openingsuren:

maandag - vrijdag van 8u - 16u30

Er zijn ook patiënten met interne problematieken die op het oncologisch dagziekenhuis behandeld worden. Dit kan gaan van infusietherapie voor de ziekte van Crohn, bloedtransfusies, behandelingen in het kader van reumatologie etc.

Patiënten voor het dagziekenhuis mogen het ziekenhuis binnenkomen via de aparte ingang van het dagziekenhuis (ingang via Klinieklaan). Bij aankomst meld je jou aan via de kiosk in de wachtzaal van het dagziekenhuis (route 190).

Hoofdverpleegkundige

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!