Kamerkeuze

De keuze van jouw kamer heeft géén invloed op de kwaliteit van de verzorging, maar kan wel de kostprijs van jouw ziekenhuisopname beïnvloeden. Een eenpersoonskamer is duurder (kamersupplementen) en de arts kan meer aanrekenen (ereloonsupplementen). Je bespreekt jouw kamerkeuze op het moment van jouw inschrijving met onze onthaalmedewerkers.
DSC0015 bewerkt

Onze kamers

Het az West heeft:

  • Eenpersoonskamers
  • Tweepersoonskamers

We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met jouw keuze. Als jouw aangevraagde kamer niet beschikbaar is, dan zal je tijdelijk in een andere kamer terecht komen. We zullen echter altijd proberen jou zo snel mogelijk over te brengen naar jouw gevraagde kamer. Indien je nog openstaande facturen hebt van een vroegere opname, dan kan je niet in een eenpersoonskamer verblijven.

Rooming-in:

Op de dienst pediatrie is er voor ouders de mogelijkheid om te overnachten bij jouw kind:

  • Je kiest voor een ziekenhuisbed op een individuele kamer.
  • Je kiest voor een zetel in een tweepersoonskamer.
  • Maaltijden van inslapende familie zijn inbegrepen. Zie prijslijst p. 8 van de opnamebundel, 2de verblijf full service zetel of bed.
  • Sommige kamers beschikken over een eigen badkamer. Op de gang is er een douche aanwezig waar ouders kunnen gebruik van maken.
  • Bij de keuze ‘kamer ouder en kind’ op een individuele kamer wordt er geen kamersupplement, maar worden er wel honorariasupplementen aangerekend op alle honoraria.
AZSAV 155

Op andere afdelingen:

  • Op een eenpersoonskamer kan een familielid overnachten na overleg met de afdeling en/of behandelend arts. Er wordt een plooibed geïnstalleerd voor de bijslaper. Maaltijden zijn inbegrepen in de prijs van het tweede verblijf éénpersoonskamer. Zie prijslijst p.8 van de opnamebundel, 2de verblijf full service éénpersoonskamer (bed).
  • Op materniteit is er mogelijkheid tot blijven slapen voor de partner in de grotere bevallingskamers. De prijs voor het bijslapen, ontbijt en avondmaal zit reeds vervat in het kamersupplement. Enkel middagmalen worden apart aangerekend. Het betreft een volwaardig bed. De kamers beschikken over een eigen badkamer met toilet en douche.
  • Palliatieve zorg: het gebruik van het bijgeplaatste bed wordt niet aangerekend. Enkel de verbruikte maaltijden worden aangerekend. Zie prijslijst p.8 van de opnamebundel.

Je bevestigt jouw kamerkeuze door het wettelijk verplicht formulier "opnameverklaring" (zie hieronder) te ondertekenen. De opnamebundel bevat een overzicht van de kosten die je kunnen aangerekend worden.

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!