Centrale aansprakelijkheid van het ziekenhuis

In het ziekenhuis staan we altijd klaar om de beste zorg te bieden. Als er iets misgaat, is het ziekenhuis verantwoordelijk voor de medewerkers die er werken. Maar het kan gebeuren dat sommige zorgverstrekkers, zoals artsen, onafhankelijk werken. Zij zijn dan niet de verantwoordelijkheid van het ziekenhuis.

Alle artsen, tandartsen en klinisch biologen werken onafhankelijk in az West. Verpleegkundigen, zorgkundigen, vroedkundigen en paramedici zijn werknemers van het ziekenhuis.

Als je een klacht hebt over een medewerker of een onafhankelijke zorgverstrekker, kan je terecht bij onze ombudsdienst. Zij helpen je graag verder.

Zorgverstrekkers die niet onder de verantwoordelijkheid van het ziekenhuis vallen, hebben hun eigen verzekering afgesloten voor hun verantwoordelijkheid. Voor de zorgverstrekkers die wél onder de verantwoordelijkheid van het ziekenhuis vallen, heeft het ziekenhuis zelf een verzekering afgesloten.

Als je meer informatie wilt over de vergunningen of registratie van een zorgverstrekker, kan je altijd contact opnemen met onze ombudsdienst.

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!