Sociale dienst

Als je als patiënt of naastbetrokkene vragen hebt over familiale, psychologische, financiële of administratieve zaken, dan kan je terecht bij de sociale dienst. Het team zoekt samen met jou naar een passende oplossing. Zij vormen vaak de schakel tussen patiënten en verschillende andere diensten.

Hier zijn enkele manieren waarop we je van dienst kunnen zijn:

  • Voorbereiden van Jouw Vertrek: Of het nu gaat om het regelen van transport naar huis of het organiseren van thuishulp, wij helpen je om jouw overgang vanuit het ziekenhuis soepel te laten verlopen.
  • Revalidatie en Herstel: Als revalidatie of een verblijf in een hersteloord of woonzorgcentrum nodig is, zorgen wij voor de nodige regelingen.
  • Administratieve en Financiële Ondersteuning: Wij staan voor je klaar bij administratieve en financiële uitdagingen, zoals het aanvragen van verhoogde kinderbijslag of het behandelen van beroepsziekten.
  • Toegang tot Verschillende Diensten: Wij brengen je in contact met een scala aan diensten die jouw welzijn bevorderen.
  • Verwijzingen naar Zelfhulpgroepen en Ziekenfondsen: Als je behoefte hebt aan extra ondersteuning, kunnen wij je doorverwijzen naar zelfhulpgroepen en ziekenfondsen.

Ons doel is om jouw zorgreis na het ziekenhuis zo vlot mogelijk te laten verlopen en ervoor te zorgen dat je de juiste hulp krijgt waar je dat nodig hebt. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om hulp te vragen.

Contactgegevens

Onze sociale dienst is open van maandag tot vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur en 13:00 tot 16:00 uur.

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!