Behandeling

Extracorporele Shock Wave Therapie (ESWT)

ESWT, of Extracorporele Shock Wave Therapie, is een behandeling met geluidsgolven die gericht is op het stimuleren van genezing bij chronische peesoverbelasting en peesverkalkingen.

ESWT wordt vaak aanbevolen voor langdurige (meer dan 6 weken) en therapieresistente peesproblemen. Deze kunnen voorkomen in verschillende delen van het lichaam, waaronder de achillespees, kniepees, tennis- of golferselleboog, het peesblad ter hoogte van de voetzool, schouderpezen en pezen aan de buitenzijde van de heup.

Tijdens een ESWT-sessie worden ongeveer 2000 schokgolven toegediend aan het aangedane gebied. Dit duurt meestal ongeveer 10 minuten. Voor optimale resultaten worden in totaal 3 behandelingsessies uitgevoerd, bij voorkeur met een interval van 1 week.

De meeste mensen ervaren verbetering van hun klachten ongeveer zes weken na de ESWT-behandeling. Het is echter belangrijk op te merken dat een combinatie met intensieve oefentherapie noodzakelijk is voor een optimaal effect. Samen met je zorgverlener kun je een behandelingsplan opstellen om de resultaten te maximaliseren.

ESWT is een niet-invasieve behandelingsoptie die kan helpen bij de verlichting van chronische peesproblemen en het herstel van mobiliteit en functie. Als je overweegt ESWT te ondergaan, bespreek dan met je arts of dit een geschikte optie is voor jouw specifieke aandoening. Samen kunnen jullie werken aan het verminderen van pijn en het verbeteren van jouw kwaliteit van leven.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!