Behandeling

Infiltratie

Infiltratie is een medische procedure waarbij bepaalde medicijnen, zoals cortisonepreparaten of hyaluronzuur, op een specifieke locatie in het lichaam worden toegediend om pijn te verlichten en ontstekingen te verminderen. In sommige gevallen wordt de procedure echogeleid uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het medicijn precies op de juiste plaats wordt geplaatst.

Infiltraties worden vaak gebruikt bij diverse medische aandoeningen en pijnlijke symptomen. Ze kunnen worden toegepast bij gewrichtspijn, ontstekingen, peesproblemen en andere aandoeningen waar lokale behandeling nodig is.

Bij echogeleide infiltratie wordt gebruik gemaakt van echografie om de exacte locatie te visualiseren waar het medicijn moet worden toegediend. Dit verhoogt de precisie en zorgt ervoor dat het medicijn op de juiste plaats zijn werk kan doen.

Infiltraties kunnen aanzienlijke verlichting bieden voor pijnlijke symptomen en ontstekingen. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van de aandoening en de individuele respons. Herhaalde infiltraties kunnen soms nodig zijn voor langdurige verbetering.

Als je een infiltratie overweegt, bespreek dan met je arts of dit een geschikte optie is voor jouw specifieke aandoening. Samen kunnen jullie een behandelingsplan opstellen en bepalen of echogeleide infiltratie nodig is voor de beste resultaten. Het doel is om pijn te verlichten, ontstekingen te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren door gerichte behandeling.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!