Onderzoek

Manuele geneeskunde

Manuele geneeskunde is een medische discipline die zich richt op het diagnosticeren en behandelen van functiestoornissen in de gewrichten, spieren en zenuwen van het lichaam. Deze aandoeningen kunnen pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen veroorzaken.

Met behulp van specifieke manuele onderzoekstechnieken zoeken zorgverleners naar gewrichtsproblemen en functiestoornissen. Zodra de problemen zijn geïdentificeerd, kunnen ze worden behandeld met twee hoofdtechnieken:

  • Manipulatie: Dit omvat het toepassen van een kleine, zeer snelle beweging op een gewricht. Het doel is om de normale beweging en uitlijning van het gewricht te herstellen. Manipulatie kan hoorbaar zijn als een "knak" en staat bekend als chiropractische aanpassing.
  • Mobilisatie: Dit omvat het uitvoeren van kleine, langzame bewegingen om gewrichten voorzichtig te bewegen. Mobilisatie kan helpen bij het herstellen van de bewegingsvrijheid en het verminderen van pijn.

Manuele geneeskunde wordt vaak gebruikt voor aandoeningen zoals rugpijn, nekpijn, schouderklachten, en gewrichtsproblemen. Het doel is om pijn te verlichten, de bewegingsvrijheid te verbeteren en de algehele functie van het lichaam te herstellen.

Bij manuele geneeskunde is samenwerking tussen de zorgverlener en de patiënt van groot belang. De patiënt moet comfortabel zijn met de behandelingstechnieken en open communiceren over hun ervaring en symptomen.

Als je denkt dat manuele geneeskunde geschikt is voor jouw aandoening of als je vragen hebt, raadpleeg dan een gekwalificeerde zorgverlener in deze discipline. Ze kunnen je onderzoeken, een behandelingsplan opstellen en je helpen bij het bereiken van een betere gewrichtsfunctie en pijnverlichting. Manuele geneeskunde is een aanvullende benadering die de kwaliteit van leven kan verbeteren door gewrichtsproblemen aan te pakken.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!