Behandeling

Orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie is een gespecialiseerd zorgprogramma dat gericht is op het herstel en de verbetering van bewegingsbeperkingen en pijnlijke aandoeningen van het bewegingsapparaat, zoals botten, spieren, gewrichten en ligamenten. Deze revalidatie is van onschatbare waarde voor patiënten die orthopedische aandoeningen hebben, zoals fracturen, gewrichtsvervangingen, blessures aan weke delen, en aandoeningen zoals artrose.

Het belangrijkste doel van orthopedische revalidatie is om patiënten te helpen hun mobiliteit, kracht en functionele onafhankelijkheid te herstellen. Dit wordt bereikt door middel van op maat gemaakte oefeningen, fysiotherapie en andere therapieën die zijn ontworpen om pijn te verminderen en de algehele gezondheid en welzijn te verbeteren.

Tijdens orthopedische revalidatie zal een team van gespecialiseerde zorgverleners, waaronder fysiotherapeuten en ergotherapeuten, nauw met je samenwerken. Ze zullen een behandelingsplan opstellen dat specifiek is afgestemd op jouw behoeften en doelen. Dit plan kan onder andere fysieke oefeningen, hands-on therapieën, educatie over blessurepreventie en hulpmiddelen omvatten.

Jouw actieve betrokkenheid bij het revalidatieproces is essentieel. Het consistent volgen van de voorgeschreven oefeningen en therapieën, evenals het communiceren met je zorgverleners over je voortgang en eventuele zorgen, zal bijdragen aan een succesvol herstel.

Orthopedische revalidatie kan leiden tot aanzienlijke verbeteringen in pijnvermindering, bewegingsbereik en algehele functionaliteit. Patiënten herwinnen hun onafhankelijkheid en kunnen terugkeren naar hun dagelijkse activiteiten en een actieve levensstijl.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!