Cardiologie 2

Cardiologie (Hart- en vaatziekten)

Contact

Route: 82

058 33 33 63

Maandag tot vrijdag:
8u30 - 12u30 en 13u30 - 17u

Maak een afspraak
Als je te maken hebt met hartproblemen, kan de dienst cardiologie in ons ziekenhuis je helpen. Ons team van deskundige cardiologen en zorgprofessionals staat klaar om je te begeleiden en te behandelen.

In de dienst cardiologie worden verschillende onderzoeken en behandelingen uitgevoerd om hartziekten te diagnosticeren en te behandelen. Dit omvat onder andere elektrocardiogrammen (ECG's), echocardiografieën, hartkatheterisaties en het plaatsen van stents. Vormen van hartziekten kunnen hartritmestoornissen, klepproblemen of hartfalen zijn.

Onze cardiologen werken nauw samen met andere specialisten en disciplines binnen het ziekenhuis om een holistische aanpak van je gezondheid te waarborgen. Dit omvat samenwerking met de dienst radiologie, interventionele cardiologie, hartchirurgie en revalidatie.

Of je nu een routinecontrole, behandeling of revalidatie nodig hebt, je kunt vertrouwen op ons ervaren team om de best mogelijke zorg voor je hartgezondheid te bieden.

Samenwerkingen

  • Coronarografie: Voor coronarografieën, een onderzoek naar de bloedvaten van het hart, werken de cardiologen van het az West samen met zowel het AZ Damiaan in Oostende als het AZ Sint-Jan in Brugge.
  • Hartchirurgie: Bij complexe ingrepen zoals overbruggingen en klepoperaties werkt de dienst cardiologie nauw samen met het AZ Sint-Jan in Brugge. In mindere mate is er ook samenwerking met het OLV ziekenhuis in Aalst.
  • Screeningsonderzoeken naar coronair lijden: Op verzoek van de huisarts of in het kader van een verzekeringsonderzoek voert de dienst cardiologie screeningsonderzoeken uit om de aanwezigheid van hartziekten te detecteren.

Deze samenwerkingen stellen de dienst cardiologie in staat om een uitgebreid scala aan diensten aan te bieden en ervoor te zorgen dat patiënten de best mogelijke zorg krijgen, zelfs bij complexe hartproblemen.

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!