Labo 7

Labo klinische biologie

Contact

Route: 85

058 33 30 00
secretariaat.labo@azwest.be

Maak geen afspraak via e-mail maar telefonisch.

Ons laboratorium speelt een essentiële rol bij de diagnose en opvolging van diverse medische aandoeningen.

Ons team van hoogopgeleide laboratoriumprofessionals, waaronder klinisch biologen, medisch laboratoriumtechnologen en laboratoriumtechnici, staat klaar om je te voorzien van nauwkeurige en betrouwbare laboratoriumresultaten.

In het labo klinische biologie worden verschillende soorten analyses uitgevoerd op lichaamsmaterialen, zoals bloed, urine en weefsel, om belangrijke informatie te verkrijgen over je gezondheidstoestand. Deze analyses omvatten onder andere bloedonderzoek, stollingsonderzoek, hormoonbepalingen, tumor markers en microbiologische cultuur.

We werken volgens strikte kwaliteitsnormen en maken gebruik van geavanceerde technologieën en apparatuur om snelle en nauwkeurige resultaten te leveren. Ons laboratorium werkt nauw samen met andere medische disciplines en zorgverleners om een volledig beeld van je gezondheid te verkrijgen en de juiste diagnose en behandeling te waarborgen.

In ons ziekenhuis hebben we ook een botdepot onder toezicht van de Weefselbank van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV. Hiermee hebben we een overeenkomst gesloten, waardoor we kunnen beschikken over hoogwaardig botweefsel voor transplantaties en andere medische toepassingen.

Indien je vragen hebt over onze diensten, een afspraak wilt maken of meer informatie nodig hebt over het labo klinische biologie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te ondersteunen en hoogwaardige laboratoriumzorg te bieden voor al je diagnostische behoeften.

Hoe maak ik een afspraak voor het labo?

Voor bloedafname hoeven ambulante patiënten geen afspraak te maken. Je kunt gewoon langskomen tijdens de openingsuren. Zorg ervoor dat je je klevers vooraf haalt bij de kiosken aan het onthaal en meld je dan direct aan bij het labo (route 85). Kom voor een staalafname ten minste 15 minuten voor het sluitingsuur om voldoende tijd te hebben.

Openingsuren:

  • Bloedafname: maandag tot en met vrijdag van 08.30u tot 18.30u; zaterdag van 8u00 tot 10.30u
  • Afgeven van stalen: maandag tot en met zaterdag van 07.30u tot 21.00u
  • Spermastalen: maandag tot en met zaterdag van 08.00u tot 14.00u.

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!