DSC 0614
We begrijpen dat palliatieve zorg een belangrijke rol speelt in het bieden van comfort en ondersteuning aan patiënten en hun families tijdens een ernstige ziekte of aan het einde van het leven. Ons toegewijde team staat voor je klaar om je te begeleiden en te zorgen voor een zo hoog mogelijke levenskwaliteit in deze fase.

Bij het Palliatief Support Team bieden we een holistische en multidisciplinaire aanpak om aan jouw behoeften te voldoen. We werken nauw samen met jou, je familie en andere zorgverleners om de best mogelijke zorg te bieden. Onze diensten omvatten:

  • Symptoombeheer: We richten ons op het verlichten van pijn, kortademigheid, misselijkheid en andere ongemakken die je kunt ervaren. We passen de behandeling aan jouw specifieke behoeften aan en zorgen voor een optimale symptomatische verlichting.
  • Emotionele ondersteuning: We begrijpen dat palliatieve zorg een emotionele belasting met zich meebrengt. Ons team van professionals staat klaar om je te ondersteunen bij het omgaan met angst, verdriet, stress en andere emotionele uitdagingen.
  • Spirituele begeleiding: Indien gewenst, kunnen we ook ondersteuning bieden op het gebied van spirituele zorg en zingeving. We respecteren jouw geloofs- en levensovertuigingen en streven ernaar om je geestelijk welzijn te bevorderen.
  • Communicatie en besluitvorming: We ondersteunen jou en je familie bij het nemen van beslissingen over de zorg en behandeling. We helpen bij het bespreken van behandelopties, het opstellen van een zorgplan en het waarborgen van open communicatie tussen alle betrokkenen.
  • Coördinatie van zorg: We werken nauw samen met andere zorgverleners, zoals artsen, verpleegkundigen en psychologen, om een geïntegreerde en gecoördineerde zorgervaring te bieden. We streven naar naadloze overgangen tussen verschillende zorgsettings.

Ons doel is om jou en je familie te ondersteunen tijdens deze moeilijke periode, met respect voor jouw waarden, wensen en behoeften.

Als je vragen hebt of onze diensten wilt gebruiken, neem dan contact op met ons team. We staan voor je klaar om je te begeleiden en te ondersteunen tijdens jouw palliatieve zorgreis of dat van een naaste.

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!