Pediatrie 1
We bieden hoogwaardige medische zorg aan kinderen van alle leeftijden, van pasgeborenen tot tieners. Ons team van gespecialiseerde kinderartsen en verpleegkundigen staat klaar om je kind de best mogelijke zorg te bieden.

Op de dienst pediatrie behandelen we verschillende aandoeningen en ziektes bij kinderen, variërend van acute infecties tot chronische aandoeningen. Tijdens een consultatie voert de kinderarts ook verschillende onderzoeken uit, zoals huidpriktesten om allergieën te controleren, longfunctietesten bij luchtwegproblemen en uroflowonderzoeken bij plasproblemen. We streven naar een holistische aanpak, waarbij we niet alleen de fysieke gezondheid van je kind behandelen, maar ook aandacht hebben voor hun emotionele welzijn.

Onze kinderartsen zijn actief op verschillende afdelingen binnen het ziekenhuis, waaronder de consultatieruimte, de pediatrische ziekenhuisafdeling, de spoedopname, het verloskwartier, de materniteit en de prematurenafdeling. Door middel van een beurtrolsysteem zorgen ze voor continuïteit van zorg op al deze afdelingen.

We begrijpen dat een ziekenhuisbezoek voor jouw kind en jou als ouder een uitdagende ervaring kan zijn. Daarom creëren we een kindvriendelijke en geruststellende omgeving waarin je kind zich op zijn gemak voelt. We streven ernaar om je kind te betrekken bij hun eigen zorgproces en om je als ouder te ondersteunen en te begeleiden.

We geloven in open communicatie en transparantie. Daarom zullen we je als ouder altijd goed informeren over de gezondheidstoestand van je kind en de voorgestelde behandeling. We staan klaar om je vragen te beantwoorden en je te ondersteunen tijdens het hele zorgproces.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt, een afspraak wilt maken of meer informatie nodig hebt over de dienst pediatrie. We zijn hier om je te helpen en je kind de zorg te geven die ze verdienen.

Online een afspraak maken?

Vanaf september 2023 werken wij met een nieuw online afspraken systeem, namelijk Mynexuzhealth. Binnen Mynexuzhealth is het mogelijk om online afspraken te maken bij onze pediaters, hiervoor moet je wel het medisch dossier van jouw kind koppelen aan jouw eigen account. Gelieve dus steeds een afspraak te maken met het profiel van jouw kind en niet je eigen profiel! Meer info en een stappenplan vind je hier.

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!