DSC0015 bewerkt
Wanneer je een operatie moet ondergaan, begrijpen we dat dit een belangrijke en soms zenuwslopende gebeurtenis kan zijn. Ons toegewijde team van zorgprofessionals staat klaar om je te begeleiden en ondersteunen tijdens het preoperatieve proces, zodat je met vertrouwen de operatie tegemoet kunt zien.
Groepsfoto preop

Tijdens de preoperatieve raadpleging zal onze verpleegkundige een grondige evaluatie uitvoeren om ervoor te zorgen dat je in optimale conditie bent voor de operatie. Dit omvat het verzamelen van je medische geschiedenis, het uitvoeren van lichamelijk onderzoek en het bestellen van aanvullende tests of onderzoeken indien nodig.

We zullen ook je medicatiegeschiedenis beoordelen en je adviseren over eventuele wijzigingen die moeten worden aangebracht vóór de operatie. Daarnaast zullen we je informeren over de specifieke instructies met betrekking tot vasten, het nemen van medicatie en andere voorbereidende maatregelen voor de operatie.

Ons doel is om ervoor te zorgen dat je goed geïnformeerd bent over het gehele proces en om eventuele vragen of zorgen die je hebt te beantwoorden. We willen ervoor zorgen dat je je comfortabel voelt en volledig voorbereid bent op de operatie.

Indien nodig zullen we samenwerken met andere specialisten, zoals anesthesisten en chirurgen, om ervoor te zorgen dat alle aspecten van de operatie zorgvuldig worden gepland en gecoördineerd.

We begrijpen dat elke patiënt uniek is en daarom bieden we een persoonlijke en patiëntgerichte benadering. We zullen je begeleiden en ondersteunen tijdens het hele preoperatieve proces, vanaf het moment van je eerste consult tot aan de dag van de operatie.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of een afspraak wilt maken voor een preoperatieve raadpleging. Ons team staat klaar om je te helpen en ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en gerustgesteld de operatie tegemoet gaat.

Wanneer kom je bij ons langs?

Na je raadpleging bij de arts ga je eerst naar de kiosk in de inkomhal. Daar kies je voor de optie 'reservatie'. Je krijgt een ticketje voor één van de drie loketten. Daar worden alle documenten met betrekking tot bedreservatie in orde gebracht. Nadien word je doorverwezen naar de wachtzaal van de preoperatieve raadpleging. Als het voor jou niet mogelijk is om na de consultatie bij de arts langs te komen, moet je je minstens een week voor je ingreep aanmelden via de kiosk voor een preoperatieve verpleegkundige.

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!