Apotheek

Bij az West is onze apotheek een essentieel onderdeel van het zorgproces. We streven naar optimale farmaceutische dienstverlening, met aandacht voor de individuele behoeften en het welzijn van elke patiënt.

In ons ziekenhuis wordt de levering van alle geneesmiddelen voor de behandeling van gehospitaliseerde patiënten verzorgd door onze ziekenhuisapotheek. Daarnaast stellen we ook implantaten, prothesen en steriele materialen ter beschikking via de apotheek.

Ons team van apothekers zorgt dagelijks voor de kwaliteitsbewaking, optimalisering van distributie en toediening, administratieve verwerking en tarificatie van medicatie. We stellen alles in het werk om de farmaceutische zorg aan onze patiënten te waarborgen.

Binnen de apotheek van az West beschikken we over een speciale unit voor steriele bereidingen. Hier bereidt een apotheker onder andere op maat gemaakte cytostatica (chemotherapie) voor elke individuele patiënt. Op deze manier kunnen we de hoogst mogelijke zorg en veiligheid bieden tijdens de behandeling.

AZ West DSCF0591

Contactgegevens:

Openingsuren:

  • Maandag t/m vrijdag: 8u30-12u en 13u30-17u

Kom je medicatie afhalen? Vanaf 1 maart 2023 is het nodig om je eerst aan te melden aan de kiosk in de inkomhal en te kiezen voor 'apotheek'. Indien je medicatie afhaalt voor een patiënt, helpt ons dienst Opname-team je na aanmelding aan de kiosk met de juiste etiketten. Deze nieuwe procedure zorgt voor een soepel en efficiënt verloop van de medicatieafhandeling.

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!