Aandoeningen

Afstaande oren

Afstaande oren, ook bekend als flaporen, zijn een aandoening waarbij de oren meer naar buiten staan dan normaal. Het kan erfelijk zijn en treedt meestal op als gevolg van een onvoldoende ontwikkeling of een abnormale vorm van de oorschelp.

Afstaande oren kunnen van invloed zijn op het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde van een persoon, vooral bij kinderen. Het kan leiden tot plagen of pesten, wat de reden kan zijn waarom sommige mensen overwegen om een medische behandeling te zoeken.

Als je last hebt van afstaande oren en je je er ongemakkelijk door voelt, is het belangrijk om te weten dat er behandelingsopties beschikbaar zijn. Een veelvoorkomende behandeling is otoplastiek of oorcorrectie, een chirurgische ingreep waarbij de vorm en positie van de oren worden gecorrigeerd. Deze ingreep kan meestal worden uitgevoerd op zowel kinderen vanaf 6 jaar als volwassenen.

Het is belangrijk om te weten dat afstaande oren over het algemeen geen medisch risico vormen en dat de behandeling voornamelijk gericht is op cosmetische correctie. Het is een persoonlijke keuze en de beslissing om een operatie te ondergaan moet goed overwogen worden.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!