NKO 7
Ons team van gespecialiseerde NKO-artsen staat klaar om je hoogwaardige zorg te bieden op het gebied van aandoeningen en chirurgische ingrepen, gerelateerd aan de neus, keel en oren, maar ook het ruimere hoofd- en halsgebied.

Onze dienst behandelt een breed scala aan aandoeningen, waaronder:

  • Pediatrische aandoeningen: dit zijn vooral aandoeningen die te maken hebben met de bovenste luchtwegen bij kindjes, hetzij infecties (otitis, angina, verkoudheden, sinusitis), hetzij door hypertrofie van amandelen en adenoïden (‘poliepen’). Alle routine NKO ingrepen worden uiteraard met zorg uitgevoerd: plaatsen van transtympanale drains ('buisjes'), verwijderen van amandelen en adenoïden, sinus spoelingen, etc. De correctie van afstaande oortjes behoort ook tot ons vakgebied.

  • Neusaandoeningen: We zijn gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van neusproblemen, zoals allergieën, neusobstructie, neusbloedingen, reukstoornissen en afwijkingen van het neustussenschot en de sinussen. De behandeling van chronische sinusitis, al dan niet met ‘neuspoliepen’, maakt een belangrijk onderdeel uit van ons dagelijks werk en we zijn daar dan ook routinematig mee bezig.

  • Keelaandoeningen: We behandelen een brede waaier van keelproblemen. Dikwijls betreft het infecties, zoals angina of keelontsteking, infecties van mondslijmvlies (bijvoorbeeld aften), laryngitis, pharyngitis enzovoort. We onderzoeken en behandelen tevens stem- en slikproblemen. Door gebruik te maken van een camera met flexibele scoop kunnen we op eenvoudige wijze de stembanden en de toegang naar de slokdarm en de luchtpijp inspecteren. Vroegtijdige detectie van goed- of kwaadaardige letsels, wordt zo mogelijk.

  • Ooraandoeningen: Ons team is gespecialiseerd in de behandeling van oorinfecties, onderzoek en behandeling van gehoorproblemen, oorsuizen, duizeligheid en afwijkingen van het uitwendige oor. We staan in voor de heelkundige behandeling van huidtumoren ter hoogte van neus en oren en bij uitbreiding de aangezichts regio.

  • Gelaats- en halschirurgie: We voeren diagnostische en chirurgische ingrepen uit voor aandoeningen zoals tumoren in het gezicht en de hals, schildklieraandoeningen en speekselklierproblemen. Alle beeldvormingstechnieken die we daarvoor zouden kunnen nodig hebben (zoals CT of MRI) zijn in het eigen ziekenhuis aanwezig. We kunnen ook instaan voor de opvolging na behandeling met bijvoorbeeld radiotherapie in een ander centrum. De kwaliteit van de zorg staat hier op de eerste plaats.

Er is een multidisciplinaire samenwerking met de dienst longziekten en stomatologie voor de behandeling van slaapstoornissen, zoals het obstructief slaapapneu syndroom of snurken.

We hebben een nauwe samenwerking met de dienst logopedie in het kader van stemproblemen en slikstoornissen. Je kan bij ons terecht voor het voorschrijven van logopedie voor leerstoornissen, stemproblemen, achterstand in taal en spraak, alsook voor slikstoornissen en een reeks minder frequente problemen.

Onze dienst maakt gebruik van geavanceerde diagnostische en behandelingsmethoden om de beste zorg te bieden. Dit omvat onder andere endoscopische technieken en microchirurgie. Wanneer we zelf niet de beste zorg kunnen bieden of de technologie niet in huis hebben om je optimaal te helpen, verwijzen we door naar de meest geschikte dienst binnen of eventueel buiten het ziekenhuis. De samenwerking met onze ziekenhuis collega’s verloopt uitstekend.

We streven naar een persoonlijke benadering van elke patiënt en bieden zorg op maat, afgestemd op jouw specifieke behoeften. We bieden een comfortabele en ondersteunende omgeving, waarbij we rekening houden met jouw welzijn en zorgen.

We zijn bereikbaar en toegankelijk en streven naar een aangename werkomgeving voor ons eigen NKO team en de patiënt. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie, het plannen van een afspraak of als je vragen hebt. Afspraken worden bij voorkeur online gemaakt via myNexusHealth (app of via de website).

Voor meer uitgebreide informatie over onze diensten, medische specialisaties, behandelingsopties en meer, nodigen we je uit om een kijkje te nemen op onze website. Daar vind je alles wat je moet weten over de dienst NKO van az West Veurne en kan je er online een afspraak maken.

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!