Stomato MKA 2 min

Stomatologie, Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurgie

Contact

Route: 93

058 33 31 40

08u00 - 18u00

Wie klachten of problemen heeft in de mond, de hals of het gelaat kan op doorverwijzing van de huisarts of tandarts onderzocht en behandeld worden op de dienst stomatologie, ook bekend als de dienst Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie of kortweg MKA.

Op de dienst stomatologie kan je terecht voor de behandeling van aandoeningen in het hoofd- en halsgebied. Dit kan gaan van moeilijke tandextracties en het verwijderen van wijsheidstanden, het wegnemen van cysten en de behandeling van infectieuze aandoeningen tot het plaatsen van één of meerdere tandimplantaten.

Ook tal van heelkundige interventies die deel uitmaken van een orthodontische behandeling behoren tot de mogelijkheden zoals het vrijleggen van ingesloten tanden, het plaatsen van botankers of grotere kaakoperaties (kaakosteotomie).Daarnaast biedt de dienst stomatologie ook oplossingen aan voor aandoeningen van het kaakgewricht, voor goedaardige en kwaadaardige letsels van de huid en de slijmvliezen, voor problemen met de speekselklieren, voor snurken en OSAS (obstructieveslaapapneusyndroom) alsook bij breuken in het gelaat. Behoud en herstel van zowel functie als esthetiek gaan daarbij altijd hand in hand.

Als je doorverwezen bent door je tandarts of als je niet in de tandartsstoel behandeld kunt worden en een behandeling onder verdoving nodig hebt, kun je terecht bij tandarts J. D'Hoore op onze dienst. Zij is gespecialiseerd in tandverzorging onder narcose en zal ervoor zorgen dat je de zorg en behandeling krijgt die je nodig hebt in een comfortabele omgeving.

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!