Aandoeningen

Ingesloten hoektanden

Normaal gesproken breken de definitieve hoektanden door rond de leeftijd van 10 jaar. Soms gebeurt dit echter niet spontaan, vaak vanwege beperkte ruimte in de tandboog of omdat de hoektand zich op een ongewone positie bevindt. Je hoektanden zijn van groot belang voor je gebit, niet alleen voor esthetische doeleinden, maar ook om een stabiele beet te bereiken.

Als je orthodontist merkt dat er een probleem is met de doorbraak van een van je hoektanden, kan hij je doorverwijzen naar de kaakchirurg. De vraag is dan om de hoektand 'vrij te leggen', zodat deze later met behulp van een beugel naar de juiste positie kan worden gebracht.

Om de exacte positie van de ingesloten hoektand te bepalen, zal bij de eerste consultatie een 3D-scan worden gemaakt. Deze scan stelt de chirurg in staat om de meest geschikte behandeling voor je te bepalen, waardoor de hoektand op de juiste plaats kan komen te staan.

De behandeling van ingesloten hoektanden vereist nauwe samenwerking tussen je orthodontist en de kaakchirurg. Samen zorgen ze ervoor dat je hoektanden op de juiste plaats komen, wat niet alleen bijdraagt aan de esthetiek van je glimlach, maar ook aan een goed functionerend gebit met een stabiele beet.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!