Aandoeningen

Breuken in het aangezicht

Bij breuken en letsels van het aangezicht is de Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurg jouw eerste aanspreekpunt. Elk aangezichtsletsel is anders en vereist daarom een individuele aanpak door de chirurg, afgestemd op jouw specifieke behoeften. Herstel van functie en esthetiek gaan hierbij hand in hand.

  • Breuken van het Jukbeen: Het jukbeen, een prominent deel van je gelaat, kan bij breuken chirurgische aandacht vereisen, vooral als de breuk aanzienlijk is. Deze chirurgische behandeling kan helpen om complicaties zoals dubbelzicht en een beperkte mondopening te voorkomen. De littekens van de ingreep worden zorgvuldig verborgen in de natuurlijke plooien rond je oogleden.
  • Breuken van de Bovenkaak: Breuken in de bovenkaak kunnen variëren, maar soms leiden ze tot verplaatste of losse tanden. De kaakchirurg zal tanden op hun juiste plaats zetten en stabiliseren met een metalen beugeltje. Bij ernstigere breuken kan chirurgische interventie nodig zijn met behulp van plaatjes en schroefjes. De littekens van deze operaties zijn discreet en zichtbaar aan de binnenzijde van de wang en bovenlip.
  • Breuken van de Oogkas: De oogkas beschermt je ogen, maar de bodem van deze beschermende doos kan kwetsbaar zijn. Breuken van de oogkasbodem kunnen leiden tot dubbelzicht en verstoord oogbeweging. Deze breuken worden meestal hersteld door het inbrengen van een dun titaniumplaatje via een klein sneetje in het onderste ooglid.
  • Breuken van de Onderkaak: Breuken van de onderkaak kunnen op verschillende plaatsen voorkomen en leiden tot problemen met je beet en kauwen. Chirurgische behandeling is vaak nodig om deze problemen te voorkomen, en dit kan worden bereikt met behulp van titanium plaatjes of tijdelijke fixatie van tanden in de boven- en onderkaak.

Na de initiële behandeling blijft de chirurg je opvolgen, en er is nauw overleg met andere specialisten en je tandarts om het beste resultaat te bereiken. De focus ligt op het herstellen van zowel functie als esthetiek, en de zorg is afgestemd op jouw individuele behoeften. Samen werken we aan een volledig herstel van je gezicht en mond.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!