Pneumologie 2
We begrijpen dat luchtwegaandoeningen zoals astma, COPD en longinfecties een significante impact kunnen hebben op je ademhaling en algehele gezondheid. Ons toegewijde team van pneumologen en zorgprofessionals staat klaar om je te ondersteunen en te begeleiden in het beheer van deze aandoeningen.

Bij de dienst pneumologie bieden we een uitgebreid scala van diensten aan om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. We streven naar een nauwkeurige diagnose door middel van grondige evaluaties, waaronder medische geschiedenis, lichamelijk onderzoek en aanvullende tests zoals longfunctietesten en beeldvorming.

Onze behandelingen zijn individueel afgestemd op jouw aandoening en symptomen. Dit kan het voorschrijven van medicijnen omvatten, evenals ademhalingsoefeningen en levensstijlaanpassingen om je ademhalingsfunctie te verbeteren en je symptomen te verminderen.

We bieden ook educatie en zelfmanagementprogramma's aan om je te helpen begrijpen en om te gaan met jouw luchtwegaandoening. Dit omvat het aanleren van technieken om beter met je symptomen om te gaan en het voorkomen van exacerbaties. We moedigen je aan om actief deel te nemen aan je eigen zorg en bieden ondersteuning en begeleiding tijdens dit proces.

Indien nodig werken we samen met andere medische specialisten om een multidisciplinaire aanpak te bieden. Dit kan onder andere samenwerking zijn met fysiotherapeuten, allergologen en thoraxchirurgen om de best mogelijke zorg te garanderen.

We begrijpen dat het leven met een luchtwegaandoening uitdagingen met zich meebrengt, zowel fysiek als emotioneel. Ons team staat klaar om je te ondersteunen en te begeleiden tijdens jouw reis naar een betere ademhalingsgezondheid. We bieden een empathische en patiëntgerichte benadering om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke zorg ontvangt.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak of verdere informatie. Samen kunnen we werken aan het verbeteren van jouw ademhalingsgezondheid en kwaliteit van leven.

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!