Aandoeningen

Afwijkende stand van de kaak

Een afwijkende stand van de kaak kan van invloed zijn op de functie en esthetiek van je gezicht en mond. Orthodontisten kunnen met behulp van beugels en elastiekjes proberen de groei van de kaak te beïnvloeden, maar soms zijn extra ankerpunten nodig. Botankers zijn nuttige hulpmiddelen voor dit doel.

  • Wat zijn Botankers? Een botanker is een klein titanium plaatje dat stevig aan het bot van de boven- of onderkaak wordt bevestigd met behulp van enkele kleine schroefjes. Dit verankert het plaatje op zijn plaats, zodat het niet beweegt. Het zichtbare uiteinde van het botanker in de mond kan worden gebruikt door je orthodontist om bijvoorbeeld elastiekjes te bevestigen en zo de groei en stand van de kaak te beïnvloeden.
  • Plaatsing en Verwijdering: Botankers worden meestal onder lokale verdoving geplaatst, waardoor de procedure comfortabel is. Wanneer ze niet langer nodig zijn, kunnen ze relatief eenvoudig worden verwijderd door een chirurg.

Botankers zijn waardevolle hulpmiddelen voor orthodontisten om complexe kaakcorrecties uit te voeren. Ze bieden extra stabiliteit en helpen de gewenste resultaten te bereiken. Het gebruik van botankers is een effectieve en gevestigde techniek in de orthodontie om een optimale kaakstand te bereiken. Als je orthodontist het gebruik van botankers voorstelt, zal hij of zij uitleggen waarom ze nodig zijn en hoe ze je behandelingsplan zullen verbeteren.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!