Aandoeningen

Afwijkende stand van de tanden

Een afwijkende stand van de tanden kan invloed hebben op de functionaliteit en esthetiek van je glimlach. Orthodontisten kunnen beugels en elastiekjes gebruiken om de tanden te verplaatsen, maar soms zijn extra ankerpunten nodig om de gewenste correcties te bereiken. Botankers zijn nuttige hulpmiddelen voor dit doel.

  • Wat zijn Botankers? Een botanker is een klein titanium plaatje dat stevig aan het bot van de boven- of onderkaak wordt bevestigd met behulp van enkele kleine schroefjes. Dit verankert het plaatje op zijn plaats, zodat het niet beweegt. Het zichtbare uiteinde van het botanker in de mond kan worden gebruikt door je orthodontist om bijvoorbeeld elastiekjes te bevestigen en zo de tanden te verplaatsen.
  • Plaatsing en Verwijdering: Botankers worden meestal onder lokale verdoving geplaatst, wat zorgt voor een comfortabele procedure. Wanneer ze niet langer nodig zijn, kunnen ze relatief eenvoudig worden verwijderd door een chirurg.

Botankers zijn waardevolle hulpmiddelen voor orthodontisten om complexe tandcorrecties uit te voeren. Ze bieden extra stabiliteit en helpen de gewenste resultaten te bereiken. Het gebruik van botankers is een effectieve en gevestigde techniek in de orthodontie om een stralende glimlach te bereiken. Als je orthodontist het gebruik van botankers voorstelt, zal hij of zij uitleggen waarom ze nodig zijn en hoe ze je behandelingsplan zullen verbeteren.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!