Behandeling

Colporrhaphy anterior en posterior

Dienst:

Gynaecologie

Colporrhaphy anterior en posterior zijn chirurgische ingrepen die worden uitgevoerd om verzakkingen van de voorste en achterste vaginale wanden te corrigeren. Deze verzakkingen kunnen optreden als gevolg van zwakte van het vaginale weefsel en de spieren.

Colporrhaphy Anterior:

  • Procedure: Colporrhaphy anterior richt zich op het versterken en opnieuw positioneren van de vaginale wand aan de voorzijde (de blaaswand).
  • Indicaties: Deze ingreep wordt uitgevoerd om een verzakking van de blaas of het voorste vaginale compartiment te corrigeren, wat kan leiden tot symptomen zoals een drukgevoel in de vagina of moeite met plassen.

Colporrhaphy Posterior:

  • Procedure: Colporrhaphy posterior is gericht op het herstellen van de vaginale wand aan de achterkant (de rectumwand).
  • Indicaties: Deze ingreep wordt uitgevoerd om een verzakking van het rectum of het achterste vaginale compartiment te corrigeren, wat kan leiden tot symptomen zoals moeite met ontlasting of het gevoel van een verzakking in de vagina.

Beide ingrepen kunnen leiden tot verlichting van symptomen en een verbeterde kwaliteit van leven voor vrouwen met vaginale verzakkingen.

Voor de operatie moeten patiënten de instructies van hun zorgverlener volgen. Na de ingreep is er tijd nodig voor herstel, rust en opvolging door zorgverleners.

Als je symptomen van vaginale verzakking ervaart, zoals drukgevoel in de vagina, incontinentie, of moeite met ontlasting, bespreek dan je opties met je gynaecoloog. Ze kunnen de juiste procedure aanbevelen op basis van jouw specifieke behoeften en medische geschiedenis, en eventuele vragen of zorgen beantwoorden. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de ingreep en eventuele risico's voordat je een beslissing neemt.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!