Onderzoek

Cone Beam CT-scan (CBCT)

Een Cone Beam CT-scan, oftewel CBCT, is een geavanceerde beeldvormingstechniek die veel wordt gebruikt in de kaakchirurgie. Het verschilt van standaard CT-scans doordat het een kegelvormige straal van röntgenfoto's gebruikt om gedetailleerde driedimensionale beelden van je mond en kaak te maken.

Tijdens een CBCT-scan neem je plaats terwijl een speciaal röntgenapparaat om je heen draait. Het maakt snel en nauwkeurig 3D-beelden, wat essentieel is voor het beoordelen van complexe kaakproblemen.

CBCT-scans bieden kaakchirurgen en tandartsen ongekende details bij het diagnosticeren en plannen van behandelingen. Ze zijn cruciaal voor het begrijpen van complexe kaakproblemen en het uitvoeren van precisie-ingrepen.

Voordelen van CBCT:

  • Hoge Nauwkeurigheid: De 3D-beelden bieden een buitengewoon gedetailleerd beeld van je kaakstructuur.
  • Lage Stralingsbelasting: Ondanks de geavanceerde technologie is de stralingsblootstelling laag en veilig.
  • Virtuele Planning: CBCT-beelden kunnen worden gebruikt voor geavanceerde virtuele planning en zelfs 3D-printing voor behandelingen.

Een Cone Beam CT-scan (CBCT) is een essentieel hulpmiddel in de kaakchirurgie en tandheelkunde. Het biedt gedetailleerde 3D-beelden met minimale stralingsbelasting en ondersteunt complexe diagnostiek en behandelingen. Dit helpt specialisten om effectieve en op maat gemaakte zorg te bieden.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!