Behandeling

Diuretica

Diuretica, ook wel plastabletten genoemd, zijn medicijnen die de hoeveelheid zout en water in het lichaam verminderen door de urineproductie te verhogen. Ze worden vaak voorgeschreven om aandoeningen zoals hoge bloeddruk, oedeem (vochtophoping), en bepaalde hartaandoeningen te behandelen.

Diuretica kunnen helpen overtollig vocht uit het lichaam te verwijderen, waardoor de bloeddruk wordt verlaagd en oedeem wordt verminderd. Ze worden ook voorgeschreven bij sommige nieraandoeningen om de nierfunctie te ondersteunen.

Diuretica werken door de nieren te stimuleren om meer urine te produceren. Dit vermindert de hoeveelheid vocht en zout in het lichaam, wat kan helpen bij het verminderen van de belasting van het hart en het verminderen van vochtophoping.

Mensen die diuretica gebruiken, moeten vaak vaker plassen. Het is belangrijk om het medicatieschema te volgen en regelmatig de bloeddruk en elektrolyten te laten controleren, omdat diuretica het zoutgehalte in het lichaam kunnen beïnvloeden.

Het gebruik van diuretica moet altijd onder medisch toezicht staan. Raadpleeg je zorgverlener voor de juiste diagnose en behandeling.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!