Behandeling

Eiwitbeperking

Een eiwitbeperking in de voeding houdt in dat de inname van eiwitten wordt verminderd. Eiwitbeperking kan worden voorgeschreven om de belasting van de nieren te verminderen bij nieraandoeningen zoals nierfalen. Het kan ook nuttig zijn bij bepaalde metabole aandoeningen waarbij de afbraak van eiwitten wordt beïnvloed.

Door de inname van eiwitten te beperken, wordt de hoeveelheid stikstofhoudend afval in het lichaam verminderd, wat de nieren helpen ontlasten. Leven met een eiwitbeperkt dieet vereist zorgvuldige planning om voldoende voedingsstoffen te krijgen zonder te veel eiwitten. Een diëtist kan helpen bij het ontwikkelen van een evenwichtig dieetplan.

Als je een eiwitbeperkt dieet moet volgen, is het belangrijk om samen te werken met een diëtist of zorgverlener om ervoor te zorgen dat je alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt en om de voortgang te monitoren.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!