Behandeling

Fertiliteitsbehandelingen

Dienst:

Gynaecologie

Fertiliteitsbehandelingen zijn medische procedures ontworpen om koppels te helpen bij het bereiken van een zwangerschap als natuurlijke methoden niet succesvol zijn gebleken. Deze behandelingen worden uitgevoerd in samenwerking met UZ Gent.

Ovulatie-Inductie:

  • Doel: Ovulatie-inductie omvat medicatie die de eisprong bij de vrouw stimuleert, wat de kans op bevruchting vergroot.
  • Proces: Dit omvat meestal het nemen van medicijnen en nauwgezette monitoring van de eisprong.

Inseminatie (IUI - Intra-uteriene Inseminatie):

  • Doel: IUI is een procedure waarbij zaadcellen direct in de baarmoeder worden geïnsemineerd om de kans op bevruchting te vergroten.
  • Proces: Het vereist het voorbereiden van het sperma en het inbrengen ervan in de baarmoeder via een dunne buis.

IVF (In Vitro Fertilisatie):

  • Doel: IVF is een geavanceerde procedure waarbij eicellen en sperma buiten het lichaam worden samengevoegd om een embryo te creëren dat vervolgens in de baarmoeder wordt geplaatst.
  • Proces: IVF omvat hormoonstimulatie, eicelverzameling, laboratoriumfertilisatie en embryo-implantatie.

Als je overweegt fertiliteitsbehandelingen te ondergaan, bespreek dan je situatie met je arts. Ze zullen je adviseren over de beste behandelingsmogelijkheden en je ondersteunen gedurende het hele proces. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de behandeling en eventuele risico's voordat je een beslissing neemt.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!