Onderzoek

Gebitsmodellen

Gebitsmodellen zijn nauwkeurige replica's van jouw tanden en kaken. Kaakchirurgen gebruiken ze om bepaalde aandoeningen te diagnosticeren en operaties voor te bereiden. Deze modellen worden gemaakt op basis van een afdruk van jouw tanden, meestal met een pasta-achtige substantie, en ze kunnen fysiek (bijvoorbeeld in gips) of digitaal worden gemaakt.

Gebitsmodellen spelen een essentiële rol bij de behandeling van complexe mond- en kaakaandoeningen. Ze bieden gedetailleerde informatie aan de kaakchirurg en tandheelkundige professionals om een nauwkeurige diagnose te stellen en de behandeling te plannen. Deze modellen zijn vooral nuttig voor:

  • Chirurgische Planning: Ze helpen bij het begrijpen van de anatomie en de juiste aanpak voor een operatie.
  • Behandelingsopties: Ze helpen bij het evalueren van mogelijke behandelingsopties, zoals kaakcorrecties, protheses of orthodontische ingrepen.
  • Educatie: Ze kunnen worden gebruikt om jou te informeren en betrekken bij het begrijpen van jouw aandoening en behandeling.

Gebitsmodellen kunnen zowel fysiek (gipsmodellen) als digitaal (3D-computermodellen) worden vervaardigd. Digitale modellen bieden voordelen zoals gemakkelijke opslag en overdracht van gegevens, maar de keuze hangt af van jouw specifieke behoeften en voorkeur.

Gebitsmodellen zijn een waardevol instrument in de kaakchirurgie en tandheelkunde. Ze helpen bij het stellen van nauwkeurige diagnoses, het plannen van behandelingen en het informeren van jou als patiënt. Of ze nu in fysieke vorm of digitaal worden gemaakt, dragen deze modellen bij aan een effectievere en gepersonaliseerde zorg.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!