Behandeling

Heelkunde en/of radiofrequentie van het verhemelte en de neus

Heelkunde en/of radiofrequentie van het verhemelte en de neus is een behandelingsoptie voor mensen die last hebben van problemen zoals snurken, obstructieve slaapapneu of chronische neusobstructie.

Tijdens de procedure wordt er gebruik gemaakt van chirurgische technieken of radiofrequente energie om weefsel in het verhemelte en de neus te verwijderen, verkleinen of verstevigen. Dit kan helpen om de luchtstroom te verbeteren, de trillingen in het zachte gehemelte te verminderen en de neuspassages te openen.

De exacte procedure kan variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften van de patiënt. Het kan bijvoorbeeld gaan om het verwijderen van overtollig weefsel in het verhemelte (uvulopalatofaryngoplastiek), het verkleinen van de neusschelpen (conchareductie) of het verstevigen van het zachte gehemelte met behulp van radiofrequente energie (somnoplastiek).

Deze behandelingen worden meestal uitgevoerd onder plaatselijke verdoving of algemene verdoving, afhankelijk van de complexiteit van de ingreep. Na de procedure kan er sprake zijn van enige ongemak en hersteltijd, maar de meeste patiënten kunnen binnen enkele dagen tot weken terugkeren naar hun normale activiteiten.

Het doel van heelkunde en/of radiofrequentie van het verhemelte en de neus is om de symptomen te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Het is belangrijk om deze behandelingsopties te bespreken met een KNO-arts om te bepalen welke aanpak het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!