Onderzoek

Hysteroscopie

Dienst:

Gynaecologie

Hysteroscopie is een medische procedure waarbij een dunne, flexibele buis met een camera, een hysteroscoop genaamd, in de baarmoeder wordt ingebracht om deze te onderzoeken en mogelijk problemen te diagnosticeren of te behandelen.

Doelen van Hysteroscopie:

  • Diagnose: Hysteroscopie kan worden gebruikt om aandoeningen in de baarmoeder te diagnosticeren, zoals vleesbomen, poliepen, afwijkende vormen van de baarmoeder en de oorzaak van abnormale bloedingen.
  • Behandeling: Kleine ingrepen, zoals het verwijderen van poliepen of vleesbomen, kunnen tijdens hysteroscopie worden uitgevoerd.

Voordelen van Hysteroscopie:

  • Minimaal Invasief: De procedure vereist geen externe incisies, wat resulteert in minder pijn en een kortere hersteltijd.
  • Nauwkeurigheid: Hysteroscopie biedt een gedetailleerd beeld van de baarmoeder, waardoor artsen specifieke problemen kunnen identificeren.

Patiënten moeten de instructies van hun zorgverlener volgen om zich voor te bereiden op de ingreep. Na de hysteroscopie kan er enige tijd nodig zijn voor herstel, inclusief rust en opvolging door zorgverleners.

Als je symptomen hebt zoals abnormale uteriene bloedingen, pijn in het bekkengebied of onverklaarde vruchtbaarheidsproblemen, bespreek dan met je gynaecoloog of hysteroscopie geschikt is om de oorzaak te achterhalen. Ze kunnen je adviseren over de procedure en de te verwachten resultaten. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de ingreep en eventuele risico's voordat je een beslissing neemt.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!