Onderzoek

Klinische foto's

In de wereld van de kaakchirurgie kunnen klinische foto's een belangrijk hulpmiddel zijn. Deze foto's worden vaak gemaakt met behulp van een traditionele fotocamera en kunnen letsel in de mond of het gezicht documenteren. De foto's maken deel uit van je medische dossier en hebben verschillende doelen in de behandeling.

Er zijn diverse redenen waarom kaakchirurgen klinische foto's gebruiken:

  • Opvolging van Behandeling: Klinische foto's helpen bij het volgen van de voortgang van een letsel of aandoening in de mond of op het gezicht. Ze bieden een visuele manier om te zien of een letsel groter wordt, verandert van uiterlijk, of zich op een andere manier ontwikkelt.
  • Behandelingsplanning: Deze foto's kunnen de kaakchirurg helpen bij de voorbereiding en simulatie van een aanstaande ingreep. Het werken in en rondom het gezicht vereist precisie, en de foto's kunnen de chirurg helpen om zowel een functioneel als esthetisch resultaat te bereiken.

Tijdens een bezoek aan de kaakchirurg kan het zijn dat klinische foto's worden gemaakt. Dit kan betekenen dat er foto's van de binnenkant van je mond worden genomen om bijvoorbeeld de status van een letsel te documenteren. Ook foto's van je gezicht kunnen worden gemaakt om veranderingen in het uiterlijk te volgen.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!