Aandoeningen

Neusfractuur

Een neusfractuur is een letsel waarbij de botten in de neus gebroken zijn. Het kan veroorzaakt worden door verschillende situaties, zoals een val, sportblessure, auto-ongeluk of een klap tegen de neus. Een neusfractuur gaat vaak gepaard met symptomen zoals pijn, zwelling, blauwe plekken rond de neus en moeite met ademen door de neus.

Als je vermoedt dat je een neusfractuur hebt, is het belangrijk om medische hulp te zoeken, dit zelfs best 5 tot 7 dagen na het voorval als de zwelling is afgenomen. Een arts kan de diagnose stellen door middel van lichamelijk onderzoek en mogelijk een röntgenfoto. De behandeling van een neusfractuur kan variëren, afhankelijk van de ernst van de breuk. Soms kan een niet-chirurgische behandeling, zoals het terugplaatsen van de botten in de juiste positie en het dragen van een spalk of gips, voldoende zijn. In andere gevallen kan een chirurgische ingreep nodig zijn om de botfragmenten te herpositioneren en te fixeren.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!