Behandeling

Orthopedische steunzolen

Orthopedische steunzolen, ook wel inlegzolen genoemd, zijn speciaal ontworpen inlegstukken die in je schoenen worden geplaatst. Ze hebben als doel om de voeten beter te ondersteunen en comfort te bieden, vooral als je te maken hebt met voetproblemen of klachten.

Deze steunzolen zijn gemaakt om de stand van je voeten te corrigeren en de druk gelijkmatig over de voetzool te verdelen. Ze kunnen helpen bij het verlichten van pijn en ongemak geassocieerd met aandoeningen zoals platvoeten, hielspoor, pronatie (het naar binnen kantelen van de voeten), en andere voetproblemen.

Orthopedische steunzolen zijn verkrijgbaar in voorgevormde en op maat gemaakte opties. Op maat gemaakte steunzolen worden speciaal voor jouw voeten vervaardigd op basis van een afdruk of scan van je voeten. Voorgevormde steunzolen zijn algemeen beschikbaar en kunnen worden aangepast voor een betere pasvorm.

Orthopedische steunzolen kunnen nuttig zijn voor mensen met voet-, enkel- of knieproblemen. Ze kunnen ook worden voorgeschreven als onderdeel van de behandeling na blessures of chirurgische ingrepen. Daarnaast kunnen ze helpen bij het verbeteren van de lichaamshouding en het verlichten van rugpijn die wordt veroorzaakt door voetafwijkingen.

Als je overweegt om orthopedische steunzolen te gebruiken, is het belangrijk om een specialist te raadplegen. Ze kunnen je voeten beoordelen, de juiste steunzolen aanbevelen en zorgen voor een goede pasvorm.

Medische diensten

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!