Onderzoek

Panoramische Röntgenopname (OPG)

Een Panoramische Röntgenopname, ook wel bekend als een OPG, is een veelgebruikte röntgenfoto in de kaakchirurgie. Deze opname biedt een uitgebreid overzicht van je tanden en de omliggende kaakbeenderen. Het wordt vaak gebruikt voor diagnostische doeleinden.

Tijdens een OPG-scan word je gevraagd om stil te staan terwijl een röntgenapparaat om je heen beweegt. Het apparaat maakt gedetailleerde beelden van je mond en kaak met een zeer lage stralingsdosis. Het is een snelle en niet-invasieve procedure.

De OPG biedt kaakchirurgen en tandartsen een holistisch beeld van je mondgezondheid. Het helpt bij het identificeren van tandheelkundige problemen, zoals tandbederf, tandvleesaandoeningen en kaakproblemen.

De digitale beelden kunnen eenvoudig worden gedeeld met je tandarts. Dit betekent dat je in de toekomst geen nieuwe röntgenfoto's hoeft te laten maken als je wordt doorverwezen naar je tandarts.

Een OPG is een waardevol diagnostisch hulpmiddel in de kaakchirurgie en tandheelkunde. Het biedt een uitgebreid overzicht van je mondgezondheid met minimale stralingsbelasting en maakt samenwerking tussen specialisten en je tandarts efficiënter.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!