Onderzoek

Proctologisch onderzoek

Een proctologisch onderzoek is een medische evaluatie die zich richt op de diagnose en behandeling van aandoeningen in het anale en rectale gebied. Dit type onderzoek wordt uitgevoerd door een specialist, een proctoloog, en is bedoeld om problemen zoals aambeien, anale fissuren en andere anale aandoeningen te identificeren en te behandelen.

Tijdens een proctologisch onderzoek zal de proctoloog je medische geschiedenis bespreken en mogelijk vragen stellen over symptomen zoals pijn, bloedingen of ongemak. Fysiek onderzoek kan onder andere bestaan uit een rectaal onderzoek waarbij de arts het anale en rectale gebied zal onderzoeken. In sommige gevallen kan aanvullende diagnostische tests nodig zijn.

Een proctologisch onderzoek vereist doorgaans geen speciale voorbereiding van de patiënt, behalve het volgen van eventuele instructies van de proctoloog voorafgaand aan het onderzoek.

Als je symptomen hebt zoals anale pijn, bloedingen, jeuk of andere ongemakken in het anale en rectale gebied, overweeg dan een afspraak met een proctoloog voor een proctologisch onderzoek. Dit kan helpen bij het identificeren van de oorzaak van je klachten en het bieden van geschikte behandelingsmogelijkheden.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!