Onderzoek

Profielanalyse

Een profielanalyse is een grondig onderzoek van jouw gezicht en gelaatsprofiel, vaak uitgevoerd door een kaakchirurg als je overweegt een operatieve kaakcorrectie te ondergaan. Deze correcties zijn meestal een onderdeel van een bredere orthodontische behandeling. De reden voor deze analyse is om de impact van de veranderingen aan jouw boven- en/of onderkaak op jouw gelaat goed te begrijpen. Dit helpt niet alleen bij de planning van de ingreep, maar geeft jou ook een idee van het te verwachten eindresultaat.

Een profielanalyse is van cruciaal belang voor operatieve kaakcorrecties. Hier zijn een paar redenen waarom:

  • Chirurgische Planning: Het beoordeelt hoe de posities van de kaak moeten worden aangepast voor een optimaal resultaat.
  • Visuele Inzicht: Het geeft jou een visueel beeld van hoe jouw gezicht eruit zal zien na de ingreep, zodat je realistische verwachtingen hebt.
  • Communicatie: Het stelt jou en het medische team in staat om jouw behoeften en doelen te bespreken.

Tijdens de profielanalyse zal de kaakchirurg verschillende metingen en evaluaties uitvoeren. Dit kan röntgenfoto's, foto's van jouw gezicht en gelaatsprofiel, en soms zelfs 3D-beeldvorming omvatten. De informatie die hieruit voortkomt, wordt gebruikt om een behandelingsplan op te stellen dat aan jouw specifieke behoeften voldoet.

Een profielanalyse is een belangrijke stap bij kaakcorrecties. Het helpt zowel jou als de chirurg om de geplande veranderingen te begrijpen en te visualiseren. Dit draagt bij aan een succesvolle behandeling en zorgt ervoor dat jouw verwachtingen realistisch zijn.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!