Onderzoek

Radiografie van de tanden

Radiografie van de tanden, ofwel röntgenfoto's van de tanden, is een veelvoorkomende beeldvormingstechniek in de tandheelkunde en kaakchirurgie. Het wordt gebruikt om gedetailleerde beelden te maken van één of enkele tanden, wat cruciaal is voor diagnostiek en behandeling.

Bij deze techniek wordt een kleine röntgenplaat kort in de mond geplaatst. De röntgenmachine maakt snel en nauwkeurig beelden van de specifieke tanden die moeten worden geëvalueerd.

Radiografie van de tanden is essentieel voor het beoordelen van individuele tandproblemen, zoals wortel- of botproblemen, tandheelkundige infecties en andere aandoeningen. Hierdoor kunnen specialisten de juiste diagnose stellen en behandelingen plannen.

Voordelen van radiografie:

  • Lokale Diagnostiek: Het biedt een gedetailleerde weergave van specifieke tanden en hun omliggende structuren.
  • Nauwkeurige Behandeling: Het stelt tandartsen en kaakchirurgen in staat om gerichte behandelingen uit te voeren.
  • Minimale Herhaling: Digitale uitwisseling van röntgenbeelden voorkomt onnodige herhaling van opnames.

Radiografie van de tanden is een standaardpraktijk in de tandheelkunde en kaakchirurgie. Het biedt gedetailleerde beelden van afzonderlijke tanden, wat leidt tot een nauwkeurige diagnose en op maat gemaakte tandheelkundige zorg. Deze technologie minimaliseert herhaalde röntgenstraling en verbetert de algehele patiëntenzorg.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!