Aandoeningen

Subfertiliteit

Dienst:

Gynaecologie

Subfertiliteit, ook bekend als verminderde vruchtbaarheid, verwijst naar moeilijkheden bij het zwanger raken, ondanks regelmatige, onbeschermde geslachtsgemeenschap gedurende een jaar of langer. Het kan een uitdaging vormen voor paren die een kind willen.

Veelvoorkomende symptomen:

  • Moeite om Zwanger te Raken: Paren ervaren moeilijkheden bij het conceptieproces.
  • Onregelmatige Menstruatie: Vrouwen kunnen onregelmatige menstruatiecycli hebben.
  • Ovulatieproblemen: Ovulatie kan onregelmatig of afwezig zijn.
  • Leeftijd: Leeftijd is een belangrijke factor, vooral bij vrouwen ouder dan 35.
  • Oorzaken kunnen variëren: Subfertiliteit kan verschillende oorzaken hebben, zoals hormonale onevenwichtigheden, problemen met de eileiders of sperma, levensstijlfactoren en meer.

Subfertiliteit kan het gevolg zijn van verschillende factoren, waaronder hormonale onevenwichtigheden, problemen met de eileiders of sperma, levensstijlfactoren en leeftijd.

Een vruchtbaarheidsspecialist kan subfertiliteit diagnosticeren na evaluatie van medische geschiedenis, lichamelijk onderzoek en vruchtbaarheidstests. Behandelingsopties variëren van levensstijlaanpassingen en medicijnen tot geassisteerde voortplantingstechnieken, afhankelijk van de oorzaak.

Leven met subfertiliteit kan emotioneel uitdagend zijn, maar het is belangrijk om steun te zoeken bij zorgverleners en geliefden. Er zijn effectieve behandelingen beschikbaar om paren te helpen hun kinderwens te vervullen.

Als je moeilijkheden ervaart bij het zwanger raken en vermoedt dat er sprake is van subfertiliteit, raadpleeg dan een vruchtbaarheidsspecialist voor een juiste diagnose en bespreking van behandelingsmogelijkheden. Het is belangrijk om actie te ondernemen en professioneel advies in te winnen bij vruchtbaarheidskwesties.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!