Behandeling

Tonsillectomie

Tonsillectomie is een chirurgische ingreep waarbij de amandelen, ook wel keelamandelen genoemd, operatief worden verwijderd via de mondholte. Deze procedure wordt meestal uitgevoerd bij mensen die herhaaldelijk last hebben van ernstige keelontstekingen (tonsillitis) of andere amandelgerelateerde problemen, zoals ademhalingsproblemen of slaapapneu.

Tijdens een tonsillectomie wordt onder algemene verdoving de overtollige weefselmassa van de amandelen verwijderd. De ingreep duurt meestal niet langer dan een uur en er wordt nauwkeurig gezorgd voor een goede wondgenezing.

De voordelen van een tonsillectomie kunnen zijn het verminderen van het aantal keelontstekingen, het verlichten van keelpijn, het verbeteren van de ademhaling en het verminderen van snurken of slaapapneu. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de algehele kwaliteit van leven, vooral bij mensen die vaak hinder ondervinden van amandelgerelateerde problemen.

Na de operatie is het belangrijk om de postoperatieve instructies van de arts op te volgen, zoals het nemen van pijnmedicatie, het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen en het zorgen voor voldoende rust en herstel. Het herstelproces kan variëren, maar de meeste mensen kunnen binnen één tot twee weken weer normaal functioneren.

Medische dienst

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!