Adobe Stock 386607273
Bij ons staat jouw nierfunctie centraal. We bieden gespecialiseerde zorg en ondersteuning aan patiënten met nierfalen, waarbij we twee verschillende vormen van dialyse aanbieden: hemodialyse en peritoneale dialyse.

Onze dienst nierdialyse biedt een geïndividualiseerde aanpak die is afgestemd op jouw specifieke behoeften. We streven naar het verbeteren van je kwaliteit van leven en ondersteunen je bij het omgaan met de uitdagingen van nierfalen en dialyse.

Hemodialyse: Als je hemodialyse nodig hebt, kom je regelmatig naar ons dialysecentrum. Daar word je verbonden met een hemodialysemachine die je bloed reinigt en overtollig vocht en afvalstoffen verwijdert. Ons ervaren team van zorgverleners zal je begeleiden tijdens de sessies en ervoor zorgen dat je je op je gemak voelt.

Peritoneale dialyse: Als je peritoneale dialyse verkiest, voer je de behandeling thuis uit. Je buikvlies wordt gebruikt als een natuurlijk filter om afvalstoffen en overtollig vocht uit je lichaam te verwijderen. Ons team zal je helpen bij het aanleren van de techniek en zal regelmatig contact met je opnemen om je voortgang te volgen en eventuele vragen te beantwoorden.

Naast de dialysebehandeling bieden we ook educatie en begeleiding op het gebied van dieet, medicatie en levensstijl. We willen je helpen om zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen en een actieve rol te spelen in je eigen gezondheid.

Ons team bestaat uit ervaren nefrologen, dialyseverpleegkundigen en andere zorgverleners die gespecialiseerd zijn in nierdialyse. We werken nauw samen om de beste zorg en ondersteuning te bieden tijdens je dialysebehandeling. De dienst collectieve autodialyse in het az West werd opgericht in samenwerking met de moedercentra, het Jan Yperman Ziekenhuis en het AZ Delta.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt, een afspraak wilt maken of meer informatie nodig hebt over de dienst nierdialyse. We staan klaar om je te helpen en je te ondersteunen bij je nierzorgbehoeften.

Aanvraagformulieren

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!