Psychiaters 1
Onze psychologische dienst biedt professionele ondersteuning voor jouw emotionele welzijn en geestelijke gezondheid. We begrijpen dat het omgaan met medische uitdagingen zowel fysiek als mentaal belastend kan zijn. Daarom staan onze ervaren psychologen klaar om je te helpen tijdens jouw ziekenhuisverblijf.

Ziek zijn kan soms zwaar zijn om te dragen. Tijdens je ziekenhuisopname is het normaal dat je te maken krijgt met psychische klachten zoals angst, onzekerheid, twijfel, spanning of zelfs depressie. Deze gevoelens kunnen een negatieve invloed hebben op je genezingsproces. Het is ook mogelijk dat je slecht nieuws krijgt of te maken hebt met een verlieservaring. Het kost vaak tijd om zo'n gebeurtenis een plek te geven in je leven.

Je vraagt je misschien af: hoe moet het nu verder? Hoe kan ik leven met deze onzekerheid? Wat moet ik zeggen tegen mijn familieleden? Het is normaal dat gevoelens van boosheid, hopeloosheid of andere emoties naar boven komen, niet alleen bij jou, maar ook bij je naasten.

Onze psychologische dienst biedt verschillende vormen van ondersteuning:

  • Begeleiding en psychotherapie, zowel voor kinderen als volwassenen.
  • Psychodiagnostisch onderzoek met behulp van testen en vragenlijsten.
  • Psycho-educatie: hiermee leer je meer over bepaalde ziektes of problemen, zodat je er beter mee kunt omgaan.
  • Preventie: we streven ernaar verdere achteruitgang van je ziekteproces te voorkomen.
  • Specifieke ondersteuning bij zelfmoordgedachten of -pogingen en bij verslavingsproblemen.

Ons team staat voor je klaar om je te begeleiden en te ondersteunen tijdens deze uitdagende periode. Aarzel niet om contact op te nemen met onze psychologische dienst. We zijn er om je te helpen.

Ook voor kinderen hebben we psychologische ondersteuning op maat. Kinderpsychologe Iris Vollon komt langs bij kinderen op de afdeling pediatrie, maar biedt ook consultaties aan. Kinderen en jongeren van 0-18 jaar en hun ouders kunnen bij Iris terecht met allerhande problematieken zoals opvoedingsondersteuning (slaapproblemen, zindelijkheidsmoeilijkheden, driftbuien...), emotionele moeilijkheden (angst, depressie, faalangst, dwang, rouw, piekeren, weinig zelfvertrouwen…), gedragsmoeilijkheden, sociale problemen en lichamelijke klachten. Er is ook de mogelijkheid tot intelligentieonderzoek, aandachtsonderzoek en screening van ontwikkelingsstoornissen (ADHD, autismespectrumstoornis).

Neem contact op via iris.vollon@azwest.be of 058 33 32 33

maandag 8.30u-17.30u; dinsdag 8.15u-16.30u, donderdag 8.30u-15.45u

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!