Hoeveel kost mijn verblijf?

We willen ervoor zorgen dat je goed geïnformeerd bent over de financiële aspecten van je verblijf, zodat je je volledig kunt concentreren op je herstel. Hier vind je duidelijke en transparante informatie over de verschillende kosten die verband houden met een opname in ons ziekenhuis.

Prijssimulator

We hebben een handige prijsramingstool ontwikkeld waarmee je een geschatte kost voor je ziekenhuisopname kunt verkrijgen. Deze raming is gebaseerd op een normaal verloop van je opname zonder complicaties en neemt de vermelde ligduur in acht. De uiteindelijke kost van een ziekenhuisopname hangt af van verschillende factoren die moeilijk vooraf in te schatten zijn. Hierdoor kan de werkelijke prijs enigszins afwijken van de raming.

Betalen bij opname:

  • Bij opname betaal je een voorschot, afhankelijk van je kamerkeuze. Zonder voorschot word je gehospitaliseerd op een gemeenschappelijke kamer.
  • Als je een hospitalisatieverzekeringskaart (zoals DKV, Assurcard, enz.) hebt, hoef je geen voorschot te betalen mits goedkeuring door de hospitalisatieverzekering.
  • Afhankelijk van de dag waarop we de facturatiemaand kunnen afsluiten ontvang je de factuur aan het eind van de maand of het begin van de volgende maand. Betalen en ontvangen van de factuur gebeurt via digitale wijze door het scannen van de QR-code op jouw papieren factuur. Deze digitale factuur wordt aangeleverd door onze partner POM.
  • Jouw allereerste ziekenhuisfactuur wordt per post gestuurd en kan je per overschrijving betalen. Daarna kan je kiezen voor digitale facturen als je dat wenst.
  • De kosten die door jouw ziekenfonds worden gedekt, worden rechtstreeks met het ziekenfonds verrekend en worden ter informatie op jouw factuur vermeld.
  • Afhankelijk van jouw hospitalisatieverzekering, innen we het deel dat ten laste is van jouw verzekering rechtstreeks bij hen. Dit is niet van toepassing op alle hospitalisatieverzekeringen. Voor vragen hierover kun je terecht bij onze dienst opname.
  • Als je een afbetalingsplan wenst, kun je contact opnemen met de boekhouding@azwest.be.

Betalen bij spoedgeval:

  • Op de spoedgevallendienst betaal je een voorschot van €25. De afrekeningsfactuur volgt later via de post of digitaal.
  • De PIT facturen worden opgemaakt door onze partner Meducation. Facturen voor noodoproepen met ambulance worden apart opgemaakt naast jouw ziekenhuisfactuur. Zit je met een vraag hierover kun je contact opnemen met facturatie112@azwest.be.
AZWEST VJ2017 69

Kosten

Bij een ziekenhuisfactuur kunnen verschillende kosten worden betrokken, afhankelijk van de aard van de opname, de duur van het verblijf, de gekozen kamer en andere medische diensten die worden verstrekt. Enkele veelvoorkomende kosten die kunnen worden opgenomen in een ziekenhuisfactuur voor opname zijn:

Download onze opnamebundel voor detailleerde info rond prijzen en kosten in verband met een opname bij az West:

Heb je vragen over je ziekenhuisfactuur? Onze dienst boekhouding staat voor je klaar om je te helpen. Je kunt ons op weekdagen bereiken van 08u30 tot 12u00. Bel ons op 058 33 34 35 of stuur een e-mail naar boekhouding@azwest.be. We zijn er om al je vragen te beantwoorden en je te ondersteunen bij eventuele onduidelijkheden.

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!