Verpleegafdelingen

Bij ons draait alles om zorg op maat en comfort tijdens jouw verblijf. Onze verpleegafdelingen zijn ontworpen om je een ondersteunende en helende omgeving te bieden. Hier vind je een overzicht van de verschillende verpleegafdelingen die we aanbieden.
DSC0064 bewerkt

Afdelingen chirurgie

Na een operatie of heelkundige ingreep, word je verzorgd op een chirurgische afdeling. De verpleegkundigen zijn hier gespecialiseerd in het verzorgen van post-operatieve patiënten.

Lego MRI 6

Afdeling pediatrie

Kinderen kunnen op de pediatrie worden opgenomen voor onderzoeken, een ingreep of behandeling of voor observatie.

Kinesitherapie inline

Afdelingen geriatrie

Op de verpleegafdeling geriatrie worden oudere patiënten verzorgd die vaak meerdere aandoeningen hebben. Er zijn twee geriatrische verpleegafdelingen in het ziekenhuis.

PAAZ 2

Afdeling psychiatrie

Op de PAAZ dienst of psychiatrische afdeling, worden patiënten behandeld met een psychische aandoening. Het is een dienst voor volwassenen.

AZWEST NJ2017 57

Afdelingen interne

Heb je een aandoening waarvoor geen operatie nodig is maar eerder een behandeling met medicijnen, dan kom je op een internistische dienst terecht.

AZ West 20201001 88

Afdeling spoedgevallen

Wanneer je direct medische hulp nodig hebt, noemen we dat spoedzorg. Een gezondheidsklacht is spoedeisend wanneer het levensbedreigend is.

AZ West 20201001 55

Afdeling intensieve zorgen

Op intensieve zorgen worden patiënten opgenomen met een ernstige aandoening waarbij continue bewaking van de vitale functies noodzakelijk is.

AZ West 20201001 58

Afdeling midcare

Hier worden patiënten opgenomen met ernstige interne aandoeningen. De behandeling gebeurt door de cardioloog, de pneumoloog, de gastro-enteroloog of de neuroloog.

AZ West 20201001 22

Materniteit & neonatologie

Hier liggen pasbevallen moeders en zwangere vrouwen die rust nodig hebben. Op neonatologie liggen pasgeborenen die niet onmiddellijk bij de mama op de kamer kunnen.

DSC8090

Operatiekwartier

In een Operatiekwartier, ook wel operatiekamer genoemd, vinden chirurgische ingrepen plaats onder steriele en gecontroleerde omstandigheden.

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!