Behandeling

Corticosteroïden

Corticosteroïden worden voorgeschreven om ontstekingen te verminderen en het immuunsysteem te onderdrukken. Ze worden gebruikt bij aandoeningen zoals astma, allergieën, huidaandoeningen, reumatische aandoeningen en meer.

Er zijn verschillende vormen van corticosteroïden, waaronder:

  1. Orale corticosteroïden: Tabletten of vloeistoffen die via de mond worden ingenomen.
  2. Topische corticosteroïden: Crèmes, zalven of lotions die op de huid worden aangebracht.
  3. Inhalatiecorticosteroïden: Medicijnen die via inhalatoren worden ingenomen en vooral worden gebruikt bij luchtwegaandoeningen zoals astma.
  4. Injecteerbare corticosteroïden: Medicijnen die via injecties worden toegediend voor specifieke aandoeningen.

Het is essentieel om corticosteroïden precies zoals voorgeschreven door je zorgverlener te gebruiken. Verander de dosering niet zonder overleg en volg de instructies zorgvuldig op. Als je vragen hebt, neem dan contact op met je zorgverlener.

Corticosteroïden kunnen snel ontstekingen verminderen en symptomen verbeteren, waardoor ze vaak effectief zijn bij de behandeling van verschillende aandoeningen.

Bij langdurig gebruik van corticosteroïden is het belangrijk om regelmatig te worden gecontroleerd door je zorgverlener. Ze zullen je gezondheid nauwlettend volgen en eventuele bijwerkingen beoordelen.

Medische diensten

Een afspraak in het ziekenhuis? Laat steeds je identiteitskaart inlezen via de kiosk of de dienst opname! Nieuwe wetgeving vanaf 1 april 2024!